Reporterului TV8 nu i s-a permis să intre la ședința PDM, deși alți jurnaliști au avut acces liber, motivul fiind politica editorială a postului.

Mai exact, reporterul TV8 a intrat în sediul PDM și când a prezentat acreditarea celor de la pază, ei au spus că noi de fapt nu suntem acreditați. Ulterior, responsabilul de comunicare cu presa, Irina Gîscă a comunicat reporterului TV8 că postul TV8 nu are acces la evenimentele PDM din cauza politicii editoriale.

Potrivit acesteia, ei consideră că TV8 manipulează și încalcă codul audiovizualului. Am încercat să aflam cine a emis acest ordin, nouă nu s-a spus că conducerea partidului, fără a da vreun nume.

Ulterior, redacția a revenit la Irina pentru o explicați, însă aceasta ne-a spus că nu oferă comentariu și să-l sunăm pe Vitalie Gamurari. Cel din urmă nu a răspuns la apelurile reporterului nostru.

Amintim că, PDM a anunțat că, astăzi, Consiliul Politic Naţional al Partidului se adună în ședință, iar presa a fost invitată pentru declarații la ora 18 și 30.

Într-un mesaj pe Facebook, formațiunea democrată anunță că „pe agenda forului statutar se află subiecte legate de situația actuală din țară și de acțiunea politică a partidului în perioada următoare.” După şedinţă va avea loc un briefing la care vor fi anunţate deciziile adoptate, se mai precizează ăn anunț.