Aleargă pentru o cauză nobilă. O echipă din aproximativ 50 de persoane vor alerga la Maratonul Internațional din Chișinău pentru Hospices of Hope Moldova, care oferă servicii medicale gratuite pentru bolnavii incurabili din regiunile țării. Fiecare participant are drept scop să adune o sumă de cel puțin o sută de euro pentru a asigura serviciul medical cu fonduri pentru medicamente, transport și alt strict necesar. În acest mod, ei cred că ar putea aduce puțin confort și alinare înviețile celor care luptă cu maladii incurabile!

Orhei, Soroca, Ocnița, Cahul, Taraclia: cinci regiuni, cinci mii de euro și sute de bolnavi incurabili, care vor primi îngrijiri medicale complexe gratuite.Toate astea, datorită acestui grup de alergători voluntari în campania RunForHope, care s-au adunat în Parcul Valea Morilor pentru un antrenament și, pentru a face cunoștință, unul cu altul.

Majoritatea participanților nu se cunocs. Mulți dintre ei s-au strâns aici pentru prima dată. Cineva e programist, cineva e om de afaceri, cineva e doctor”, Igor Nisenboim, Ambasadorul campaniei RunForHope2018 în Moldova

Sunt oricine, noi am lansat un anunț pe Facebook și lumea a început să ne scrie: ok, hai, vreau și eu. Am avut un formular de participare, lumea l-a completat, noi i-am contactat și așa am mers mai departe”, Cristina, organizator

Lungimea maratonului este de 42 de km. Mulți dintre ei vor alerga pentru prima dată o distanță atât de lungă.

O parte din echipă sunt alergători cu experiență, ceilalți abia încep să practice alergarea. Scopul nostru pentru acest antrenament este să-i ajutăm pe începători cu niște sfaturi în ceea ce privește maratonul propriu-zis: ce să îmbrace, cât apă să consume, înce tempou să alerge, în ce momente merită să accelerezi și așa mai departe.”, Igor Nisenboim, Ambasadorul campaniei RunForHope2018 în Moldova

Printre cei care ales să alerge la maraton cu scopul de a colecta minim o sută de euro pentru bolnavii incurabili este și Ana. Tânăra a revenit recent în țară din Qatar, unde activează în domeniul asigurării medicale. În trecut ea nu a practicat alergatul, de aceea nici nu și-a pus drept scop să parcurgă traseul integral, ci să-i ajute pe nevoiași.

Va fi primul meu marafon. Voi parcurge doar o parte din traseu. MUSCA 00:29-00:41 „Mi-a fost plăcut săparticip la această campanie. În acest mod, voi putea dărui o speranță bolnavilor incurabili.
Dacă îi pot ajuta alergând, atunci am să alerg.”, Ana, participant RunForHope2018

Banii colectați în urma campaniei, vor merge pentru asigurarea echipelor de medici, asistenți medicali, psihologi care vor merge acasă la pacienți pentru a le oferi îngrijire paliativă.

Costul pentru vizita acasă la o pacientă este de 20 de euro pentru o vizită complexă. Sau costurile pentru două pansamente este aproximativ 100 de lei. Sau că costul pentru o lună de transport la o echipă disciplinară este aproximativ 100 de euro. ”, Cristina, organizator

Hospices of Hope Moldova este o organizație internațională de caritate care susține dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă în Republica Moldova din 2008. Doritorii de a se alătura echipei în campania RunForHope, pot completa formularul pe pagina de Facebook a companiei.