Un bărbat în vârstă de 43 de ani și un minor de 17 ani din raioanele Ungheni și Călărași, au fost reținuți de poliție, pentru săvârșiea mai multor furturi din automobile. Aceștia și-au recunoscut vinovăția comunicând oamenilor legii că obiectele sustrase erau vândute unei persoane la piaţa de mâna a doua din Capitală.

Indivizii acţionau doar pe timp de noapte, ei pătrundeau în automobile prin spargerea geamurilor de unde furau bunuri materiale precum: telefoane mobile, automagnitole. Apoi, aceștia urcau într-un automobil de model Mercedes, și se deplasau într-o direcţie necunoscută.

Suspecţii s-au dovedit a fi anterior judecaţi pentru infracţiuni similare.

Poliția a stabilit că suspecţii au săvârşit patru furturi din automobile în Botanica. În urma percheziţiilor poliţiştii au ridicat mai multe telefoane mobile, automagnitole şi alte bunuri materiale, provenienţa cărora persoana nu a putut demonstra. În momentul de față ei sunt cercetaţi penal pentru furt.

Legislaţia penală prevede amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.