/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Medicina viitorului. La o expoziție medicală au fost prezentați roboți-Salvatori

missing
14 septembrie 2018, ora 20:13

În cazurile de urgență, acest robot va analiza situația la rece și va efectua tot posibilul pentru a salva un om, dacă inima acestuia s-a oprit. Resuscitarea are loc în cel mai scurt timp și cu eficiență maximă, spune inginerul companiei.

El face resuscitarea automată mai bine ca omul pentru că face permanent la adâncimea de cinci centimetri și frecvența corectă. Când se vor auzi două bipuri atunci trebuie ca medicul să-i ofere aer ca să ia oxigen”, Ștefan Dumitraș, inginer

În acest an, companiile medicale s-au străduit să prezinte aparate cât mai universale, ce pot fi folosite atât în spitale, cât și acasă la pacient. Acest ecograf portabil a fost proiectat special pentru medicii de familie.

Ne dorim ca și medicii de familie să aibă la dispoziție un echipament cu care să-și facă activitatea în raioane. E un echipament sub formă de laptop. Și poate fi transportat la patul pacientului, cee ace e mult mai ușor de folosit. E foarte ușor și atunci medical poate să-și conecteze sondele la el. Pleacă undeva în jur de 30 și ceva de mii de euro”, Daniela Știrbu, reprezentant companie medicală

Cozi lungi s-au format la standul unei companii elvețiene, care promite oamenilor să le reîntoarcă tinerețea și energia cu ajutorul unor cocktailuri magice pe bază de vitamine.

Sunt vitamine și minerale benefice ca antistres, în timpul exercițiilor fizice și dificultăților emoționale. Avem multivitamine, vitamina C. Pentru copii este un complex de vitamine, care include calciul”, Ana Mijevaia, reprezentant companie medicală

Este o băutură cu calciu. Se prepară dintr-o pastilă dizolvată în apă. Mi-au spus că e sănătos și trebuie să îl cumpăr special pentru vârsta mea. La gust e acrișor, nu beau așa acru.

Vizitatorii expoziției, în mare parte medici, spun că noile tehnologii le-au venit pe plac, însă pentru ramurile specializate au fost prezentate mai puține opțiuni.

Mă interesează tot ce este modern, tot ce apare mai nou, și cu atât mai mult m-ar interesa nebulizatoarele pentru copiii mici. E o metodă destul de contemporană, tratamentul prin inhalații pentru mai multe infecții.

Ce-am mai procurat… Rulouri de vată și atât practice. Pentru stomatologie mai puțin asortiment anul ăsta, față de alți ani.

3D imprimantele nu sunt o noutate. Ideea e că ele se dezvoltă destul de intensive, se dezvoltă viteza lor de lucru, asortimentul de materiale. Se imprimează deja și metalul.

Expoziția specializată medicală se află la a 24-a ediție. În acest an au participat peste 80 de companii din Republica Moldova, Ungaria, Italia, China și altele. Mâine este ultima zi când aceasta poate fi vizitată.

Reporter: Diana Popa
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram