Cine a vrut să vadă cum arată parlamentul Republicii Moldova pe interior, au putut să facă un tur al clădirii. Legislativul, în frunte cu Andrian Candu, și-a deschis ușile pentru toți doritorii. Au venit atât adulți, cât și copii. Unii elevi, deși spun că au rămas impresionați de luxul din clădire, au mărturisit că nu sunt tentați să lucreze aici. Inspectarea Parlamentului a decurs după un traseu stabilit din timp.

Zeci de copii, însoțiți de profesori și părinți, au venit din mai multe școli pentru a vedea cum arată clădirea în care se votează legi. Sala Parlamentului i-a făcut să se simtă mai importanți.

Un respect, o foarte mare plăcere și niște sentimente nerepetabile.

M-am simțit mai confortabil”, Alexandru, vizitator

M-am simțit că votez și mă simt ca un președinte”, Mădălina, vizitatoare

Unul dintre elevi spune ca ar face niște schimbări, dacă ar fi în locul deputaților.
Aș schimba statul spre bine”, viitator

Chiar dacă au rămas încântați de luxul Parlamentului, nu toți vizitatorii își doresc să se facă deputați.

Niciodată nu m-am interesat de politică, pentru că nu-mi place și nici nu mă strărui să o înțeleg pentru că ea se schimbă de fiecare dată, pe an ce trece. Am alte interese”, Gabriela crăciun, elevă

Vizitatorii au avut ocazia să-l salute și pe președintele Parlamentului, care a fost pe post de gazdă, iar un copil chiar i-a strâns mâna.

– Cine este domnul cu care discuți?
– N-am habar.
– Cine este domnul de alături?
– Nu știu.

În hol, Candu a descoperit un buletin de vot mai vechi pe care nu se regăsea sigla partidului Democrat. Acesta a menționat că își dorește să pună trandafiri la toate opțiunile de vot.

Vreau să pun trandafiri la fiecare. Fiindcă este o floare frumoasă. Nu vi se pare?
Trebuie să ai o abordare gentilă față de trandafir și față de Partidul Democrat.
”, Andrian Candu, Președintele Parlamentului

Candu a mai menționat că doritorii pot veni, săptămânal, la Parlament pentru a vedea cum decurge procesul de lucru.

Este accesibil pentru toți care vor să vină să viziteze cladirea sau să înțeleagă care sunt procesele de lucru în Parlament.

Totuși, recent clădirea Parlamentului s-a ales cu un gard de toată frumusețea care a costat în jur de 5 milioane de lei care separă trecătorii de sediul Legislativului.

Amintim că Președintele Pralamentului, Andrian Candu, la data e 11 septembrie a evita să răspundă jurnaliștilor la întrebarea „De ce și-a transferat copii în altă instituție de învățămînt la finele anului de studii 2018.”
În cele din urmă, astăzi dânsul a menționat că astfel de întebări sunt personale și nu este obligat să răspundă.

Reporter: Daniela Cuțu
Cameraman: Vlad Coroban