După ședința Consiliului Politic Național, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că PDM se declară un partid Pentru Moldova, un partid care va pune accent pe problemele oamenilor.

„A fost creată falsa senzație că de viitorul Moldovei are grijă cineva din afara țării, toate aceste poziționări arată de fapt că politicienii s-au cam îndepărtat de oameni și de problemele lor, s-au ascuns după tema geopolitică, doar din cauza incapacității lor de a rezolva problemele oamenilor pe intern. Problemele moldovenilor nu se rezolvă geopolitic, dar cu o politică internă făcută între moldoveni pentru moldoveni”, a declarat Plahotniuc.

În context, liderul PDM a declarat: „Partidul Democrat începând cu ziua de astăzi să se definească mai categoric un partid Pro Moldova, un partid care acționează pentru toți moldovenii. Acest plan presupune, ca reprezentanții partidului nostru să se afle permanent între oameni, să lucreze în comunitățile locale, împreună cu autoritățile de acolo, să vină cu proiecte și soluții concrete de rezolvare a problemelor identificate”.

Precizăm că, reporterului TV8 nu a avut acces la breafing din cauza politicii editoriale ale partidului.