/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cancelarul german Angela Merkel se opune ridicării sancţiunilor UE impuse Rusiei

15 septembrie 2018, ora 11:05

„Nu avem în vedere ridicarea sancţiunilor împotriva Rusiei atât timp cât acordurile de la Minsk nu vor fi implementate sau nu au loc progrese reale”, a declarat cancelarul german pentru presă în timpul unei vizite la Vilnius, citată de Agerpres.

Acordurile de pace de la Minsk, semnate în 2015 cu sprijinul Germaniei şi Franţei, au permis reducerea violenţelor şi limitarea zonei de conflict în care au fost deja ucise peste 10 mii de persoane în estul Ucrainei. Până în prezent, „nu există progrese substanţiale în procesul de la Minsk şi asta nu este o veste bună”, a insistat Merkel.

„Pacea şi integritatea teritorială a Ucrainei rămân un subiect important pentru noi toţi”, a afirmat ea, într-o conferinţă de presă comună cu liderii celor trei ţări baltice.

Declaraţiile Angelei Merkel survin după decizia Consiliului UE de a prelungi până la 15 martie 2019 sancţiunile împotriva a peste 150 de personalităţi ruse şi lideri rebeli din estul Ucrainei pentru rolul lor în conflict.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram