Președinta fracțiunii comuniștilor din Parlament, Inna Șupac, a adresat un demers oficial ministrului de externe, Tudor Ulianovschi, prin care cere clarificarea situației legate de ambasada Republicii Moldova la Berlin după expulzarea celor șapte cetățeni turci de pe teritoriul țării.

Inna Șupac întreabă ministrul în baza căror informații a fost luată decizia de a evacua personalul Ambasadei și Consulatului și de a lua copii diplomaților de la școală. De asemenea, comunista întreabă dacă cineva din corpul diplomatic a trimis un demers oficial organelor competente din Germania cu privire la amenințări și dacă eu prezentat probe. Președinta fracținii PCRM întreabă și dacă amenințările care se presupune că au existat la adresa personalului ambasadei au venit „din partea unui grup de persoane care ar avea niște legături și ar face parte din aceeași organizație din care sunt și acei șapte turci expulzați din RM”, așa cum s-a vorbit la un post de televiziune afiliat guvernării.

De asemenea, Inna Șupac întreabă cine anume a dat indicația ca încăperea ambasadei să fie evacuată și dacă Tudor Ulianovschi a participat la adoptarea acestei decizii, având în vedere, că pe 7 septembrie se afla la Berlin.