Președintele Igor Dodon și premierul Pavel Filip au avut întrevederi cu secretarul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Pietro Parolin. În cadrul acestora, oficialii moldoveni au menționat despre importanța relației Republicii Moldova cu Sfântul Scaun.

Șeful statului a menționat în cadrul întrevederii că l-a informat pe secretarul de tsat al Vaticanului despre decizia de a declara anul 2019 – Anul Familiei în Republica Moldova. De asemenea, președintele a exprimat recunoştinţă Papei de la Roma Francisc pentru ospitalitatea cu care a fost primit în cadrul vizitei la Vatican, în noiembrie 2017. „Am exprimat gratitudine Sfîntului Scaun pentru că a fost receptiv la solicitarea părţii moldoveneşti şi a oferit credincioșilor noștri, care locuiesc în Italia, posibilitatea de a-şi organiza ceremoniile religioase în bisericile din această ţară”, a scris șeful statului pe o rețea de socializare.

Tot astăzi și premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu delegația de la Vatican. Premirerul a menționat că obiectivele Republicii Moldova în relațiile cu Sfântul Scaun sunt definite prin amplificarea contactelor bilaterale în multiple domenii. Pavel Filip s-a referit la organizarea vizitelor oficiale la înalt nivel, încurajarea dialogului interreligios, dezvoltarea parteneriatului instituțional în domeniul social, educațional, dar și al asistenței medicale.

De asemenea, prim-ministrul a menționat că relația cu Sfântul Scaun este foarte importantă pentru Republica Moldova pentru că dicolo de crizele economică, financiară, este foarte important să fie menținută o stabilitate morală pentru că „o criză morală este mult mai greu de depășit decât o criză economică, financiară sau chiar politică”. Premierul spune că în acest scop este menținut dialogul cu Sfântul Scaun. De asemenea, prim-ministrul s-a arătat recunoscător față de Sfântul Scanun pentru promovarea valorilor care sunt de o importanță vitală pentru întreaga omenire

.