/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Reacțiile liderilor politici la schimbarea vectorului Partidului Democrat. „Pro Moldova federativă”

missing
15 septembrie 2018, ora 15:32

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat pe o rețea de socializare că liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, a confirmat presupunerile lui că formațiunea nu va avea ca obiectiv integrarea europeană și va merge într-o coaliție cu PSRM, având orice denumire, numai nu PRO-UE. Politicianul numește noul concept al PDM – „Pro Moldova federativă”. „Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a confirmat spusele mele; înseamnă că alianța cu Dodon (PSRM) este asigurată. Și nu doar atât: construcția drumului spre federalizare va avea loc după alegeri, cu viteza Mercedes-ului lui Dodon, desigur cea de până la accident!”, a notat politicianul.

Deputatul socialist Vlad Batrâncea spune că Parditul Democrat s-a împotmolit în tendința de a se depăși. „Pro Moldova și renunțarea la geopolitica unilaterală înseamnă introducerea în Constituție a vectorului de integrare europeană și deschiderea centrului NATO, promovarea mișcărilor și marșurilor unioniste, istoria românilor și refuzul istoriei Moldovei, permisiunea paradelor gay, introducerea cenzurei în mass-media și interzicerea posturilor rusești de televiziune, expulzarea diplomaților ruși și închiderea aeroportului, darea în concesiune unei companii americane a 40% din teritoriul Moldovei, distrugerea sistemică a producătorului moldovean și cedarea pieței interne importatorilor occidentali, vânzarea suveranității statului Fondului Monetar Internațional…”, a susține Vlad Batrâncea.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, se întreabă cine l-a încurcat pe liderul PDM, care potrivit lui de 10 ani se află la guvernare, să fie în slujba acestei țări și a poporului. „Ți-ai amintit de Moldova și moldoveni în ajunul alegerilor, după ce mulți ani ți-ai bătut joc de toți cetățenii acestui stat, indiferent de etnia și orientarea geopolitică! Ai alungat peste un milion de oameni din țară. Oameni harnici, cu inițiativă și curaj, care s-au aranjat bine în alte țări, aduc profit statelor străine, dar în timpul liber tânjesc cu lacrimi pentru Patrie”, a menționat Alexandru Slusari.

Vicepreședinte PLDM, Ion Terguță, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că PDM nu mai are parteneri în Uniunea Europeană și acum nu face altceva decât să se închidă. „PDM a făcut un pas înapoi, s-a închis, s-a ermetizat și va încerca să lupte în interiorul Republicii Moldova. Este un risc enorm pentru țară pentru că Republica Moldova acum are nevoie stringentă de o soluție civilizațională care nu o poate oferi altcineva decât UE”, afirmă Ion Terguță.

Vicepreședintele PAS, Mihai Popușoi, a specificat că PDM, văzând faptul că UE i-a întors spatele ca urmare a acțiunilor întreprinse în ultima perioadă, nu mai putea pretinde că este pro-european și nu mai putea crea această imagine că poate duce Republica Moldova spre Uniunea Europeană, a ajuns la concluzia că trebuie să vină cu această schimbare a vectorului. „PDM efectiv a întors spatele integrării europene”, a declarat Mihai Popșoi.

Reamintim că după ședința de ieri a Consiliului Politic Național, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că PDM se declară un partid Pentru Moldova, un partid care va pune accent pe problemele oamenilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram