/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Tudor Ulianovschi: Am înțeles mesajul partenerilor germani și îl tratăm cu toată seriozitatea

missing
15 septembrie 2018, ora 13:13

Într-un interviu acordat pentru Deutsche Welle, ministrul a declarat că în cadrul vizitei sale la Berlin că au fost comunicate unele îngrijorări în privința situației din Republica Moldova. „Nu doar la Berlin, dar și în alte capitale europene am accentuat și vom accentua în continuare insistența și fermitatea Guvernului Republicii Moldova de a continua procesul de implementare a reformelor, chiar dacă unele dintre ele nu sunt populare, fiind criticate de oponenții noștri și de o parte din populație”, a notat Tudor Ulianovschi.

Referindu-se la faptul că România va deține președinția Consiliului UE în prima jumătate a anului viitor, ministrul și-a exprimat speranța Republica Moldova va beneficia și mai mult de susținerea Bucureștiului atât în plan bilateral, cât și comunitar. „Mai mult, în opinia mea, președinția României la Consiliul Uniunii Europene oferă Republicii Moldova posibilitatea să fie mai vizibilă pe agenda UE, lucru foarte important pentru noi când suntem într-un amplu proces de implementare a unor obiective majore asumate în raport cu partenerii de dezvoltare”, a declarat oficialul.

În ceea ce privește Parteneriatul Estic, ministrul a spus că acesta rămâne a fi un instrument atractiv și necesar statelor membre și trebuie continuat, doar poate cu unele adaptări şi concretizări, ţinând cont de evoluțiile geopolitice recente din regiune și din Europa per ansamblu. „Sunt ferm convins că Parteneriatul Estic are un vast potenţial încă nevalorificat, că acesta poate contribui efectiv la apropierea noastră de anticamera UE”, a afirmat Tudor Ulianovschi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram