Fostul premier laburist al Marii Britanii, Tony Blair, a îndemnat Uniunea Europeană să-i facă Londrei o ofertă pentru a o ajuta să pună capăt „paraliziei” asupra Brexitului din parlamentul britanic.

„Există o paralizie în parlamentul britanic (asupra Brexitului). În opinia mea, ei ar trebui să ne facă o ofertă”, a declarat Blair cu ocazia Open Future Festival organizat de publicaţia The Economist la Londra, citat de Agerpres.

Tony Blair a îndemnat de asemenea la organizarea unui alt referendum asupra planului Marii Britanii de a părăsi UE în martie, după ce o majoritate de 52% a votat în favoarea Brexitului în cadrul referendumului din 2016. „Cel mai bun răspuns ar fi să ne adresăm din nou populaţiei şi să spunem: „Vedeţi, noi avem doi ani şi jumătate de negocieri asupra acestei probleme, noi vrem să ştim toate opţiunile, vreţi să continuăm sau vreţi să rămânem?”, a declarat Blair.

Tony Blair, premier în perioada 1997-2007, a făcut campanie împotriva Brexitului şi a atenţionat că părăsirea uniunii vamale a UE şi a pieţei unice va cauza pagube semnificative Marii Britanii.