/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Taifunul Mangkhut a făcut ravagii în Filipine. Cel puțin 49 de oameni au murit

missing
16 septembrie 2018, ora 19:25

Numărul persoanelor decedate în Filipine din cauza taifunului a crescut de la aproape 30 la 49, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile filipineze. Alte zeci de persoane sunt date dispărute, inclusiv aproximativ 40 de minieri despre care se crede că au fost surprinşi de o alunecare de teren într-o zonă montană din nordul Filipinelor, relatează agenţia The Associated Press, citată de Mediafax.

Vântul puternic şi ploaia torenţială au distrus acoperişuri, au doborât copaci şi stâlpi de electricitate, astfel că peste 4 milioane de persoane din nordul Filipinelor au rămas fără alimentare cu energie electrică.

Taifunul Mangkhut, care sâmbătă genera rafale de vânt cu viteze de până la 285 km/h, ar putea fi una dintre cele mai puternice furtuni din anul 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram