Taifunul Mangkhut a ajuns duminică după-amiază în sudul Chinei, după ce anterior a devastat nordul statului Filipine, provocând cel puţin 49 de decese. Cele mai multe decese au fost provocate de alunecările de teren şi inundaţii, informează presa internaţională.

Numărul persoanelor decedate în Filipine din cauza taifunului a crescut de la aproape 30 la 49, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile filipineze. Alte zeci de persoane sunt date dispărute, inclusiv aproximativ 40 de minieri despre care se crede că au fost surprinşi de o alunecare de teren într-o zonă montană din nordul Filipinelor, relatează agenţia The Associated Press, citată de Mediafax.

Vântul puternic şi ploaia torenţială au distrus acoperişuri, au doborât copaci şi stâlpi de electricitate, astfel că peste 4 milioane de persoane din nordul Filipinelor au rămas fără alimentare cu energie electrică.

Taifunul Mangkhut, care sâmbătă genera rafale de vânt cu viteze de până la 285 km/h, ar putea fi una dintre cele mai puternice furtuni din anul 2018.