/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Tradițiile românești și muzica bună și-au dat întâlnire la Centenar Fest

missing
16 septembrie 2018, ora 13:01

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a numit prima zi a festivalului „o reușită, cu dans, voie bună, muzică și bogăție culturală autentică”. Diplomatul a menționat că la festival sunt reprezentate peste 20 de Consilii Județene din România, care au venit în Moldova „cu tot ce are mai bun țara noastră: tradiții, folclor, port popular și – cel mai important – bucuria de a trăi și simți românește!”.

În prima zi a festivalului pe scena Centenar Fest au urcat ansambluri folclorice și de dansuri de pe ambele maluri ale Prutului, Eugen Doga și Moldovan National Youth Orchestra, precum și Cristi Aldea Teodorovici Band, Alex Calancea Band, Lupii, Guz, Gândul Mâței. De asemenea, a avut loc o prezentare de modă și un recital de poezie.

În a doua zi de festival pe scenă urcă formații folclorice din raionul Strășeni, Orchestra simfonică Muntenia, Orchestra „Rapsozii Botoșanilor”, ansambluri de dansuri, dar și interpreți cunoscuți de pe cele două maluri ale Prutului cum ar fi Irina Loghin, Fuego, Ionuț Dolănescu, Zinaida Julea, Adriana Ochișanu, surorile Osoianu. De asemenea, va avea loc o paradă a portului popular.

Organizatorii evenimentului au pregătit și o expoziție-târg cu lucrări ale meşterilor populari autentici, cu obiecte de artizanat/meşteşugărit, precum și un muzeu al satului românesc, care va scoate în evidență specificul tuturor regiunilor românești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram