Mișcarea de Rezistență ACUM anunță despre organizarea unui Flashmob în fața Autorității Naționale de Integritate. Potrivit organizatorilor, flasmobul este în legătură cu vilele luxoase obținute ilegal de către Plahotniuc, fapt descoperit în urma investigației Rise Moldova.

Acesta se va desfășura luni, 17 septembrie, în fața sediului Autorității Naționale de Integritate pe strada Alecu Russo 1, începând cu ora 12:00.

Amintim că, potrivit unei investigații RISE, șeful democraților, Vladimir Plahotniuc, ar deține mai multe vile de lux peste hotarele țării, iar costul lor se ridica la zeci de milioane de euro, și care nu se regăsesc în declarațiile de avere ale politicianului. Potrivit jurnaliștilor de la RISE care au investigat subiectul, deplasându-se în Elveția, Franța și România. Reporterii au găsit cel puțin patru imobile care ar aparține lui Plahotniuc, însă prin persoane interpuse.

Primul imobil depistat de echipa RISE se află pe malul lacului Leman din Geneva, iar valoarea acestuia depășește 31,5 milioane de franci elvețieni sau aproximativ 26 de milioane de euro. O altă vilă de lux vizitată de reporterii RISE Moldova se află în orașul francez, Sciez. Liderul PDM nu s-a limitat la un singur imobil în Franța. Acesta și-ar mai fi procurat două cabane în munții Alpii Francezi. Mai multe detalii AICI.