/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Panouri (ne)electorale. Prin Chișinău au început să apară panouri cu mesaje anti-guvernare ale PSRM

missing
17 septembrie 2018, ora 18:52

Acest panou electoral care se referă la actuala guvernare a apărut acum câteva zile, în sectorul Ciocana. Deși pe acesta nu este sigla partidului socialiștilor, din text se subînțelege că este vorba de această formațiune. PSRM a confirmat pentru TV8 că panourile le aparțin. Purtătoarea de cuvânt a partidului, Irina Astahova, a refuzat, în schimb, să ne spună câte au fost instalate și care este prețul acestora, precizând că sunt panouri informative. Astahova a mai declarat că toate cifrele se vor regăsi in raportul financiar care va fi depus la CEC. În același timp, președinta CEC spune că totul este în limitele legii, fiind vorba, în cazul de față, de activitatea zilnică a partidelor.

Din Legislația în vigoare Partidele Politice au dreptul să-și realizeze activitatea prin promovarea politică aceasta este o activitate continuă utilizând diferite platforme inclusiv și de comunicare și de transmitere către cetățeni a mesajelor politice”, Alina Russu, președinte CEC

Pe de alta parte, directorul de Programe din cadrul Promo-Lex, Pavel Postică, spune că aceste panouri publicitare trezesc multe semne de întrebare.

Publicitatea politică stradală nu este marcată similar publicității politice în cadrul campaniilor electorale și este foarte greu de identificat cine este autorul,comanditarul acestei publicități. De foarte multe ori cheltuielile declarate de către partidele politice sunt mai mici decât estimările pe care le facem noi”, Pavel Postică, director de programe „Promo-Lex”

Potrivit reprezentantului Promo-Lex, o altă problemă legată de aceste panouri ar fi și faptul că cetățeanul este manipulat din cauza că poate fi asociat cu fundația de binefacere Soluția” fondată în anul 2011 de Igor Dodon si Zinaida Greceanîi.

Sunt foarte multe situații în care fundațiile private afiliate direct sau indirect anumitor politicieni sau partide politice, fac publicitate indirect. Anumite roade culeg și partidele afiliate sau politicienii afiliați acestor fundații”, Pavel Postică, director de programe „Promo-Lex”

La ultimul scrutin, care a avut loc pentru alegerile din capitală, socialiștii au ocupat locuri de frunte la capitolul cheltuieli pentru publicitate stradală. Doar pentru al doilea tur, Ivan Ceban, candidatul PSRM, a cheltuit 1, 3 milioane de lei în doar 2 săptămâni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram