/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Un grup de părinți cere scuze publice de la Ministerul Educației pentru că li s-a refuzat școlarizarea copiilor

17 septembrie 2018, ora 15:32

„Considerăm că acest ordin (n.r. prin care elevilor nevaccinați li se interzice să meargă la școală) încalcă grav atât tratatele internaționale cât și naționale. Ministerul Educației, cu părere de rău, nu a venit cu o propunere alternativă pentru copii nevaccinați. De aceea vom ataca în judecată acest ordin”, a declarat unul dintre părinți într-o conferință de presă.

Părinții sunt nemulțumiți de decizia dată și cer Ministerului Educației să publice în presă un material audio-video, timp de o săptămână, prin care cer scuze părinților cărora li s-a refuzat școlarizarea copiilor.

Totodată, un părinte din România a declarat că „epidemia de rujeolă nu s-a demonstrat științific. Curtea supremă din Germania a pronunțat o hotărâre în sensul că nu există o epidemie de rujeolă. Iar ceea ce se reclamă este doar o propagandă care nu se întemeiază pe studii științifice.”

Aceștia au mai declarat că vor merge până în instanță pentru a-și căpăta dreptatea și cred ei că vor avea câștig de cauză.

Amintim că, potrivit ministerului Educației aproximativ cinci mii de elevi din clasele primare, gimnaziale și de liceu nu au voie să frecventeze școala din cauză că nu sunt vaccinați împotriva rujeolei. În același timp, peste două mii de părinți refuză să le administreze copiilor vaccinul din diverse motive.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram