Încă, ministrul Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Regionale, Liviu Volconovici, spune că experiența pe care a acumulat-o în fruntea ministerului a fost o provocare frumoasă, una care l-a scos din spațiul de confort, însă, spune el, „roada nu depinde doar de prașă”.

A fost o perioadă în care turațiile echipei mici pe care am avut-o au fost la maximum, însă știm cu toții că „roada nu depinde doar de prașă”. Vreau să le mulțumesc atât colegilor din minister, cât și celor din Guvern pentru lucrurile bune pe care le-am făcut împreună. Cu aceeași recunoștință mă adresez și Partidului Democrat care mi-a oferit mandatul politic chiar dacă nu am fost membru al formațiunii. De aici încolo, revin la activitatea mea didactică de la Universitatea Agrară, instituție care ocupă un loc aparte în sufletul și în cariera mea. Sunt împăcat cu faptul că și acolo, prin munca zilnică pe care o vom face alături de corpul didactic vom crește generații de profesioniști care la rândul lor vor aduce progresul în acest domeniu. Îi urez mult succes și multe realizări frumoase noului ministru”, a scris Volconovici pe pagina sa de facebook.

Amintim că, astăzi, 18 septembrie, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că ministrul Agriculturii și ministra Sănătăți urmează să fie demiși din funcție. În locul acestora au fost propuși Silvia Radu și Nicolae Ciubuc.

Șeful statului a anunțat că va semna demisia actualilor miniștri, însă în privința candidaților, va analiza propunerea.