/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ O moldoveancă coase haine pentru soțiile de milionari. Află povestea Anei Abrasoglu

18 septembrie 2018, ora 19:14

Ana Abrasoglu are 31 de ani, iar de patru ani are o afacere de succes în domeniul modei la Istanbul. Pasiunea față de haine a moștenit-o de la tatăl său, inspirat, la rândul lui, de mama sa, croitoreasă în sat. Prima fustă a croit-o la îndrumarea lui, în debaraua bunicii.

De atunci a început pasiunea mea, când mi-am dat seama ce pot să creez dintr-o bucată de material”, Ana Abrasoglu, femei de afaceri.

A studiat la facultatea de Contabilitate și Informatică din România și a lucrat, mai mulți ani, în calitate de manager financiar. Soarta, însă, a întors-o la pasiunea față de haine, după ce și-a întâlnit soțul și au hotărât să se mute în Istanbul.

Am fost obligată de situația să învăț o limbă nouă, un serviciu nu îți găsești ușor și atunci am început să creez rochițe a la tu tu pentru copii mici”, Ana Abrasoglu, femei de afaceri.

Și-a continuat studiile la Academia de modă din Istanbul, unde a învățat crearea modelelor și ilustrațiile fashion. Între timp, tânăra moldoveancă și-a deschis un atelier.

A fost o investiție destul de mare, dar am fost susținută din totdeauna, de soțul meu, care mi-a zis: Tu ai să reușești. Și faptul că știu să gestionez banii m-a ajutat foarte mult”, Ana Abrasoglu, femei de afaceri.

Primele creații în atelierul din Istanbul au fost paltoanele, fustele, rochiile și puloverele.

Se întâmplă să fac schițele ziua, iar noaptea să creez produsul finit, ca să-l văd. Se muncește foarte mult. Nu mă împac cu materialele sintetice. Așa că, studiez foarte mult compoziția materialelor, ca să-mi pot da seama dacă este un material de calitate”, Ana Abrasoglu, femei de afaceri.

În atelierele sale, tânără creează pălării, cămăși și rochii. Unele piese vestimentare încep de la 160 de euro. Până acum, designerul a îmbrăcat peste 1600 de clienți din întreaga lume. Printre ei se numără și soții de milionari, care vor rochii exclusiviste la comandă.

Sunt pe care le creez eu, în special, pentru comenzi mai sofisticate, pentru costume-made. Atunci când un client îmi scrie că vrea ceva special, ceva care nu voi găsi în altă parte. Atunci sunt create în totalitate de mine”, Ana Abrasoglu, femei de afaceri.

Pe lângă ateliere, tânăra are și două magazine on-line, iar profiturile, ce se ridică la mii de euro, le reinvestește, deocamdată, în afacere.

Planificăm să ne extindem pe piața europeană. Acum, ne-am mutat în Dusseldorf, în Germania. Plănuim să ne mutăm pe piața europeană cu pași mici, pentru că în următoarea perioadă va apărea un nou membru și trebuie să-i acordăm timp și lui”, Ana Abrasoglu, femei de afaceri.

În atelierele moldovencei lucrează angajați din Iran, Germania, Ucraina, Africa de Sus și Turcia. Planurile Anei nu se opresc aici. Astfel că, la anul, femeia de afaceri intenționează să deschidă un atelier și la Dusseldorf.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram