/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Silvia Radu revine. PDM a propus-o pe Radu în funcția de ministru al Sănătății, iar pe Nicolae Ciubuc în cea de ministru al Agriculturii

missing
18 septembrie 2018, ora 19:49

Este nevoie de o abordare managerială mai serioasă, mai eficientă și mai curajoasă. Noua propunere la conducerea Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și mediului Este Domnul Nicolae Ciubuc, Iar la conducerea ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale este propusă doamna Silvia Radu. O persoană cu experiență managerială și instituțională solidă”, Vladimir Plahotniuc, Președinte PDM

Anunțul despre propunerea Silviei Radu în funcția de ministru al Sănătății a luat prin surprindere mai multă lume. Mai ales că, acum 4 luni, în seara primului tur al alegerilor, pe care l-a pierdut, Silvia Radu a declarat că nu ar fi acceptat o funcție în Guvernul Filip.

Ați avut vreo propunere din partea Guvernului Filip o funcție în actualul Guvern? Nu, eu nu am avut. Dar ai accepta-o ? Nu”, Silvia Radu, Ex-Primar General

Astăzi, Radu nu a răspuns la telefon pentru comentarii. Aceasta a avut o singură reacție pe pagina sa de Facebook.
A fost o propunere neașteptată. M-am gândit, am analizat și după ce mi-a fost prezentat proiectul, care presupune o abordare de management instituțional dinamic, am acceptat.”, a menționat Silvia Radu.

Ministrul actual al Sănătății, Svetlana Cebotari, a venit cu o reație pe Facebook în care a mulțumit colegilor, menționând că munca în această instituție a fost o adevărată provocare. (aici dai Svetlana Cebotari screen) În perioada în care Cebotari a condus ministerul, instituția și domeniul medical au fost implicate în mai multe scandaluri, cum ar fi cel legat de rujeolă sau al diagnozelor false de pneumonii la copii. Și în funcția de ministru al Agriculturii va veni o persoană nouă. Este vorba de directorul de la AIPA, Nicolae Ciubuc. Coincidență sau nu, dar demisia actualului ministru vine după ce, la ultima ședință de Guvern, a fost apostrofat de premier din cauza unor cămine pentru studenți.

Anulați ordinul, lăsați studenții în pace, dar bani căutați în altă parte, vă rog….Domnule Prim-ministru, noi… Eu nu v-am întrebat acum, domnule ministru”, Pavel Filip, Prim-Ministru Republicii Moldova

Astăzi, Liviu Volconovici a scris că “a fost o perioadă în care turațiile echipei mici pe care am avut-o au fost la maximum, însă știm cu toții că „roada nu depinde doar de prașă”. (Aici dai Volconovici Screen)

Premierul a anunțat că cei doi vor reveni în fostele funcții. Astfel, Cebotari va reveni la șefia Centrului Național de Transfuzie, iar Volconovici – în cea de rector al Universității Agrare. Noile candidaturi pentru funcția de ministru urmează a fi aprobate de șeful statului, Igor Dodon. Premierul s-a arătat convins că președintele va semna decretele.

Am avut aceste discuții în ziua de ieri cu președintele Dodon pentru că, există această comunicare instituțională și eu cred că o să evităm de data aceasta acest blocaj instituțional”, Pavel Filip, Prim-Ministru Republicii Moldova

Șeful statului a reacționat pe Facebook, menționând că va semna demisia actualilor miniștri. Oficialul a mai adăugat că: voi analiza candidaturile propuse și urmează să mă expun zilele următoare asupra lor.

Deocamdată, menționez că sunt surprins de propunerile guvernării şi apar un şir de întrebări față de competența, calitatea profesională şi echilibrul politic al acestor candidaturi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram