Au cerut 23 de mii de euro promițând că vor elibera o persoană din detenție. Trei bărbați, pe banca acuzaților

19 septembrie 2018, ora 15:31

Potrivit procuraturii, fiul denunțătorului, activând în calitate de polițist de sector într-un sat din Ungheni, a fost reținut și era cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de tortură, în februarie 2017. Concubina acestuia l-a convins pe denunțător, că fratele ei, poate contribui la eliberarea fiului acestuia din detenție, în schimbul unei sume de 23 000 euro.

În urma unei discuții prin „skype”, cu fratele concubinei fiului să, aflat la Moscova la câștig, denunțătorul a fost convins de ultimul, în virtutea faptului că a activat anterior în calitate de polițist, că are cunoștințe printre procurori și judecători, care ar putea soluționa favorabil situația celui deținut, cu eliberarea acestuia și recalificarea faptei comise. În schimbul “serviciilor” respective, a solicitat transmiterea a 23 000 euro către rudele sale. Deși suma a fost transmisă integral estorcatorilor, fiul denunțătorului a rămas în detenție, într-un final fiind condamnat la șase ani și șase luni de închisoare.

Prin urmare, cei trei membri ai familiei, învinuiți de trafic de influență, dintre care doar unul își recunoaște vina, riscă o pedeapsă cu amenda de la 4000 la 6000 unități convenționale sau cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Mai mult, în vederea atragerii la răspundere penală a concubinei celui condamnat, implicată activ în schema de estorcare, aceasta a fost anunțată, de către procurori, în căutare internațională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram