/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

O nouă serie de proteste anti-Brexit în Marea Britanie

missing
19 septembrie 2018, ora 16:59

Protestul, ce va fi organizat de organizaţia ”Stop Brexit”, va avea loc la o lună după un marş ce va fi organizat în faţa Parlamentului din Londra. Activiştii pro-UE din Marea Britanie au promis o toamnă plină de proteste împotriva Brexit.

Protestul de la Manchester va începe la 1 octombrie, fiind şi prima zi a congresului conservatorilor. Potrivit organizatorilor, la manifestaţiile din Manchester vor participa şi Nick Clegg, fost lider al Partidului Liberal-Democrat, şi Alastair Campbell, fost consilier al laburiştilor.

Partidul Liberal Democrat a anunţat că susţine acest protest, motivând că ”nu pot ignora răul pe care Brexitul Theresey May îl va produce asupra generaţiilor viitoare”.

”Asta este şansa noastră să facem ca vocile oamenilor din nordul Angliei să fie auzite deoarece ei au fost neglijaţi până acum. Scopul nostru este să oprim procesul Brexit şi cred că lucrurile se îndreaptă în această direcţie”, a declarat Peter French, membru al organizaţiei ”Stop Brexit”.

Tom Brake, purtător de cuvânt al Partidului Liberal-Democrat, a declarat că ”Brexit reprezintă o luptă pentru viaţa noastră şi este vital să-i facem pe conservatori să vadă consecinţele dezastruosului Brexit”.

Până în prezent, în oraşele din Marea Britanie au avut loc o serie întreagă de proteste în favoarea rămânerii în UE. Cu toate acestea, nu au produs nici un impact asupra politicilor Guvernului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram