/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Rusia, condamnată la CEDO. Trebuie să achite 50 de mii de euro pentru încălcarea dreptului la viață în regiunea transnistreană

missing
19 septembrie 2018, ora 12:04

Potrivit Promo-LEX, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a emis o hotărâre prin care a constatat că Federația Rusă a încălcat art. 2 al Convenției Europene pentru Drepturile Omului privind dreptul la viață. CEDO a obligat Federația Rusă să-i achite familiei 50 mii de euro – prejudicii morale și 3 mii de euro – costuri și cheltuieli.

Promo-Lex remarcă că tinerii care evită înrolarea în așa numita „armată transnistreană” sunt amendați cu până la 1.700 de euro sau primesc până la doi ani de închisoare, iar autoritățile din Moldova sunt indiferente față de această problemă care se repetă de peste 25 de ani.

Aceștia au adăugat că în istoria Moldovei nu există nicio sentință de condamnare pentru înrolarea forțată a tinerilor în regiunea transnistreană.

Forțele armate din regiunea transnistreană întrunesc aproximativ cinci mii de persoane, distribuite în patru brigăzi de infanterie (Râbnița, Dubăsari, Tiraspol și Bender).

Amintim că în anul 2009 Stomatii a fost încorporat forțat din regiunea transnistreană, iar în 2010 acesta a fost omorât.
Autoritățile ruse nu au răspuns la solicitările mamei sale, iar cele moldovenești au suspendat procedurile pe motiv că nu a fost identificat nimeni care ar putea fi acuzat de omor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram