O fetiţă de 11 ani a murit după ce a fost lovită de un TIR, condus de un bărbat din Moldova, în timp ce traversa regulamentar, pe o trecere de pietoni. Accidentul rutier produs, marţi după-amiază, în localitatea prahoveană Loloiasca. Poliţiştii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, scrie news.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Raluca Brezeanu, accidentul s-a produs pe drumul naţional 1B, care face legătura între Ploieşti şi Buzău, în localitatea Loloiasca.

Primele cercetări de la locul accidentului arată că un TIR care se deplasa către Buzău nu a oprit la trecerea pentru pietoni şi a lovit o fetiţă în vârstă de 11 ani, care traversa strada regulamentar. În urma impactului, fetiţa a murit pe loc, iar medicii de la Serviciul de Ambulanţă Prahova ajunşi acolo nu au mai putut decât să constate decesul.

Şoferul autotrenului este cetăţean străin, din Republica Moldova. El a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a arătat că nu a consumat alcool înainte de a urca la volan.

Poliiştii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă.