Bugetul pentru anul viitor și legile privind amnistia fiscală și de capital se numără printre subiectele discutate de experții Fondului Monetar Internațional care au efectuat o vizită în Moldova.

„În cadrul vizitei, am discutat cu autoritățile executarea bugetului pentru anul 2018, planurile legate de bugetul pentru anul 2019 și implementarea reformelor în sectorul financiar. De asemenea, am discutat și pachetul legislativ ce prevede un șir de inițiative fiscale, amnistia de capital și amnistia fiscală, aprobate recent, inclusiv necesitatea unor măsuri pentru consolidarea guvernanței, îmbunătățirea disciplinei fiscale, asigurarea în continuare a stabilității finanțelor publice și reducerea caracterului regresiv al sistemului fiscal”, a declarat Ruben Atoyan, cel care a condus FMI.

De asemenea, el a spus că misiunea a convenit cu autoritățile să mențină un dialog activ în perioada ce urmează, în contextul implementării Programului susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanţare extinsă).

Precizăm că o misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de dl Ruben Atoyan s-a aflat la Chișinău în perioada 13-20 septembrie 2018.