/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

/DOC/ Un grup de deputați democrați au cerut Curții Constituționale suspendarea lui Dodon

21 septembrie 2018, ora 14:18

Curtea urmează să ia o decizie în decursul zilei de 21 septembrie. Dacă Curtea va constata circumstanțele pentru instituirea interimatului, atunci Radu și Ciubuc urmează să fie numiți în funcție prin decretul Președintelui Parlamentului sau cel al Prim-ministrului.

Precizăm că anterior, prin aceeași procedură au fost numiți în funcție și miniștrii Apărării, Economiei și Infrastructurii, dar și alții.

Amintim că, Igor Dodon a refuzat să-i numească în funcție pe Silvia Radu și Nicoale Ciubuc care au fost înaintați de liderul PDM Vlad Plahotniuc pentru funcția de miniștrii ai Sănătății și Agriculturii după ce a anunțat demisia Svetalanei Ciubotari din și a lui Liviu Volconovici.

Șeful statului a mai fost suspendat pentru că a refuzat să numească în funcție miniștri sau să promulge anumite legi. Atunci, interimatul a fost asigurat de Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram