Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a venit cu o reacție pe facebook la cazul bărbatului care a murit pe o stradă din Capitală în timp ce aștepta ambulanța. Potrivit acestuia, pe acest caz a fost inițiată o anchetă, iar el însuși va monitoriza cazul.

„Un caz cutremurător s-a produs aseară pe strada Lech Kaczynski, când un om a decedat sub privirile trecătorilor. Am verificat informația publicată de Maria Sleahtitchi și voi monitoriza personal evoluțiile din acest caz. Potrivit datelor furnizate de autorități funcționează o comisie de anchetă pentru investigarea tragediei. De la primul apel până la sosirea echipajului de medici au trecut 27 de minute, față de 15 cât ar fi trebuit să treacă…Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale se ocupă de acest caz, iar eu voi urmări în continuare cum decurge ancheta. Nimic nu e mai valoros decât viața unui om”, a scris Candu.

Precizăm că potrivit lui Șleahtițchi ambulanța a venit în 40 de minute, nu 27 cum afirmă Candu.

Tragicul incidentul a avut loc joi seara, 20 septembrie, în sectorul Telecentru din Capitală pe strada Lech Kaczynski. Maria Sleahtitchi, care a fost martora, afirmă că la serviciul 112 s-a sunt de mai multe ori pentru a trimite o mașină, însă fără succes. Bărbatul care era în convulsii a murit până la venirea acesteia, iar medicii și polițiștii au constatat moartea.