27 proiecte investiționale create de migranţi sau rudele acestora vor beneficia de susţinere financiară prin intermediul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Antreprenorii au semnat cu ODIMM contracte de finanțare nerambursabilă în sumă totală de 6,63 milioane de lei. Potrivit estimărilor, vor fi create circa 60 de locuri de muncă noi, iar investiţiile cumulative în economia naţională vor constitui 16,54 mil.lei.

Din totalul solicitărilor de finanțare nerambursabilă, 17 afaceri sunt în agricultură (cultivarea cerealelor și viței-de-vie, înființarea livezilor de pruni și nuci, creșterea animalelor și apicultură). Alte șase întreprinderi prestează servicii (servicii de agrement, taxi, contabilitate, servicii mecanizate în agricultură, reparații și vopsitorie auto, servicii cosmetologice) și patru întreprinderi își vor dezvolta activitatea în domeniul industrial (producerea și furnizarea de energie electrică, producerea brichetelor, nutrețuri combinate pentru animale, procesarea și ambalarea mierii).

Afacerile vor fi puse pe roate în 16 raioane din Republica Moldova – UTA Găgăuzia, raioanele Ialoveni, Sângerei, Nisporeni, Strășeni, Telenești, Anenii Noi, Briceni, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Hâncești și Ștefan Vodă, municipiile Chișinău și Bălți.