/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ședință la minister în cazul bărbatului care a decedat în stradă în timp ce aștepta ambulanța. Ce s-a decis

23 septembrie 2018, ora 09:10

„Este regretabil, revoltător și inadmisibil ca oamenii să decedeze sau să aibă de suferit din cauza neacordării la timp a asistenței medicale. Asta ne demonstrează că în sistem unele lucruri nu funcționează, că persoane cu funcții de răspundere nu aplică managementul medical corespunzător, iar aceste lucruri necesită remediere de urgență. Solicit conducerii fiecărei instituții să își exercite funcțiile. În mod prioritar să fie revizuiți algoritmii de triere a cazurilor de urgență, să fie realizate instruiri suplimentare pentru personalul de la Serviciul 112 și al CNAMUP privind interacțiunea cu apelanții serviciului, iar personalul medical să fie responsabilizat pentru o comunicare eficientă și deontologică cu pacienții”, a declarat Boris Gîlca.

La fel acesta a solicitat toată informația detailată privind acest caz, numărul de ambulanțe care operaționale la intervalul de timp raportat și localizarea acestora prin GPS, de ce a durat cca 43 minute până să ajungă ambulanța la solicitare. De asemenea, conducătorilor instituțiilor menționate li s-au cerut prezentarea imediată către Comisia de anchetă internă a tuturor probelor documentare (fișa medicală, registre, înregistrări audio a discuțiilor de la serviciul 112, explicațiile și rapoartele echipei medicale care a preluat cazul) pentru formularea concluziilor finale.

Informăm că ministerul Sănătății a format o Comisie internă, din care fac parte reprezentanții catedrei de Urgențe Medicale a USMF ”N. Testemițanu”, Comisiilor de specialitate în domeniul urgențelor medicale prespitalicești și în domeniul anatomiei patologice și citologice. Comisia urmează să prezinte ministerului concluziile și propunerile pînă la data de 25 septembrie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram