/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

După SIS și SPPS. Angajații Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat vor fi asigurați cu locuință de serviciu sau bani pentru chirie

missing
24 septembrie 2018, ora 17:21

Potrivit acesteia, proiectul de lege constă în acordarea dreptului ofițerilor de protecție la compensarea cheltuielilor pentru închirierea unei locuințe pe perioada activității de rând cu alți subiecți ai organelor de drept.

Potrivit notei informative a proiectului, pentru implementarea prezentei garanții va fi necesar de alocat lunar suma de 238,5 mii de lei, adică 2889, mii de lei anual. Conform avizului Ministerului Finanțelor, prezenta prevedere va fi posibil de realizat începând cu 1 ianuarie 2019.

Autorii proiectului susțin că prezenta garanție socială, adică acordarea unei locuințe sau a banilor pentru chirie, va determina menținerea în cadrul Serviciului a angajaților profesioniști, totodată, fiind redusă substanțial fluctuația de personal și va respecta echitatea dintre ofițerii de protecție și celelalte categorii de angajați cu statut special din R. Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram