Doi organizatori ai manifestației unioniste din 1 septembrie au fost amendați. Astfel, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi și președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco au primit o amendă de 1500 de lei pentru „blocarea intenționată a străzii”. Președintele ODIP a anunțat că va contesta în judecată amenda primită.

„Este culmea că în Republica Moldova nu sunt amendați cei care fac alerte false cu bombă sau deplasează ilegal autocarele românești. Sunt persecutați cei care organizează manifestații publice, care își exercită drepturile și libertățile fundamentale și viteza cu care se acționează într-o direcție și tergiversarea cu care se acționează în cealaltă direcție ne trezesc multe semne de întrebare. Nu avem de gând să achităm amenda și nu vom răspunde pentru faptele pe care nu le-am săvârșit”, a declarat Vlad Bilețchi.

Acesta a declarat că amenda dată va fi contestată în instanța de judecată.

Amintim că pe data de 1 septembrie, au avut loc altercații între unioniști și mascați, în apropierea orașului Vatra.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!