/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cofondatorii INSTAGRAM părăsesc conducerea companiei

25 septembrie 2018, ora 09:19

Instagram a fost cumpărată de Facebook în 2012 pentru un miliard de dolari, iar acum are peste un miliard de utilizatori.

Această plecare se produce pe fondul unor tensiuni între cofondatorii aplicaţiei şi conducerea Facebook, speculează presa americană.

Popularitatea Instagram a crescut într-o perioadă de stagnare a Facebook. Pentru a contracara acest efect, Facebook a creat mai multe aplicaţii similare cu cele folosite de Instagram, această decizie provocând tensiuni între cele două branduri.

Kevin Systrom şi Mike Krieger au lansat Instagram în 2010, continuând să conducă compania şi după achiziţionarea acesteia de către Facebook.

”Suntem gata pentru un nou început”, a declarat Kevin Systrom.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg a spus într-o declaraţie că Instagram a reflectat ”talentul creator” al fondatorilor acesteia. „Am învăţat foarte multe de la ei în aceşti şase ani”, a spus Zuckerberg.

„Aştept cu interes să văd ce vor construi în continuare”.

Kevin Systrom şi Mike Krieger s-au întâlnit la Universitatea din Stanford. Ulterior, cei doi au lansat Instagram în 2010 exclusiv pentru Iphone, iar în 2012 compania a fost cumpărată de Facebook.

Cofondatorul WhatsApp, Jan Koum a anunţat în aprilie că va demisiona de la conducerea companiei pe care a fondat-o în 2009, Facebook achiziţionând WhatsApp în 2014.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram