/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Funcția i-a fost propusă de Filip, dar a fost și la partid. Prima declarație a Silviei Radu în funcția de ministră a Sănătății

missing
25 septembrie 2018, ora 17:54

Întrebată ce crede despre decizia lui Dodon de ai refuza candidatura Radu a spus: „Eu cred că domnul Dodon a încercat să ne arate puțin mușchii ca să nu zică lumea că este un președinte de decor. Îmi pare foarte rău că s-a creat o astfel de situație, dar sunt convinsă că aportul meu la acest minister, care este unul destul de complicat, are multe probleme. Este nevoie ca de aer de reforme profunde în toate domeniile care țin de acest minister”.

În același timp ea a precizat că va aduce la minister o nouă viziune managerială „Cred că nu sunt nici primul nici ultimul ministru care preia un minister fără a avea studii în domeniu”, a declarat Radu, afirmând că astfel de exemple sunt destul de multe în Europa. De asemenea, Radu s-a arătat convinsă că la minister sunt specialiști cu care se va consulta și va lucra împreună cu ei.

Funcția i-a fost propusă de Filip, dar a fost și la partid. „Mi-a propus această funcție domnul Filip, prim-ministrul R. Moldova. Dumnealui m-a chemat la el și mi-a explicat viziunea sa asupra cum și-ar dori el să fie noul ministru. Că trebuie să fie o persoană din afara ministerului, o persoană manager, fiindcă toate persoanele în fruntea ministerului au fost specialiști și din păcate nu au reușit ceea ce-și propune dumnealui să aibă modificări și modernizări mai rapide în domeniile ce ține de ministerul dat”, a declarat Radu.

Ea a mai spus că a doua zi „împreună cu domnul Pavel Filip am fost la partid și am vorbit și cu domnul Vlad Plahotniuc și cu ceilalți reprezentanți ai partidului și erau prezenți și câțiva membri ai Guvernului care fac parte din partid”, și a discutat cu ei.

Deși a declarat anterior că nu va accepta o funcție în Guvern, radu spune că Filip a rugat-o și a convins-o. „M-a convins mai mult faptul că dumnealui îmi oferă libertatea decizională precum și faptul că îmi pot face o viziune a mea personală pe care aș putea să o promovez cu sprijinul dumnealui”, a declarat Radu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram