/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Moneyval vine cu inspecţia în Moldova. În prim-plan este legea ce permite legalizarea capitalului

missing
25 septembrie 2018, ora 12:24

Inspecţia a fost programată încă la începutul acestui an şi face parte din cea de a cincea rundă a procesului de evaluare reciprocă a Republicii Moldova. Astfel de evaluări se fac şi în alte state: Georgia, Cehia, Malta, Rusia, Slovacia etc.

Totuşi ţinând cont de controversata lege privind declararea voluntară și stimularea fiscală, miza acestei vizite pe teren a specialiştilor Moneyval este mult mai mare.

În acelaşi timp secretarul executiv al Moneyval, Matthias Kloth, a declarat că nu a ajuns încă la o concluzie formală privind amnistia fiscală, dar și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ceea ce pare a fi o procedură legislativă neobișnuit de rapidă – 48 de ore – în care a fost adoptată legea, scrie portalul S&P Global Market Intelligence.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram