Președintele țării, Igor Dodon, s-a întâlnit astăzi la Moscova cu Dmitri Kozak, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova. În cadrul întrevederii, cei doi au abordat mai multe subiecte ce țin de starea și intensificarea colaborării moldo-ruse.

Igor Dodon a menționat că și-a exprimat aprecierea pentru modul în care a fost organizat Forumul economic moldo-rus și pentru acordurile semnate privind investițiile și cooperarea bilaterală.

Totodată, președintele țării a reiterat oficialului rus că Republica Moldova trebuie să aibă drept obiectiv echilibrul politic și economic în relațiile sale cu țările din Vest și cele din Est. Acest echilibru are o importanță vitală pentru statul nostru.

”Am discutat în detalii situația din regiunea transnistreană și perspectivele evoluției dialogului în procesul de reglementare a diferendului transnistrean. Ne-am exprimat deschiderea de a contribui activ la măsurile de consolidare a încrederii şi de menținere a unui dialog permanent între reprezentanții ambelor maluri ale Nistrului”, a mai scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.