/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Primele arestări în cazul asasinării jurnalistului slovac de investigații Jan Kuciak

missing
27 septembrie 2018, ora 16:08

Informația a fost confirmată de avocatul cuplului Kuciak-Kusnirova, Daniel Lipsic. Suspecții au fost arestați marți dimineața, transmite Deutsche Welle.

Șeful Guvernului de la Bratislava, Peter Pellegrini, a scris pe Facebook: „Poliția a arestat suspecții în cazul asasinării celor doi tineri nevinovați”.

Europarlamentarul Monica Macovei a început pe 17 septembrie o misiune oficială în Slovacia, făcând parte din delegația comisiei LIBE din Parlamentul European, cu scopul de a verifica și analiza stadiul anchetei uciderii jurnalistului de investigație.

Jan Kuciak și logodinca sa au fost împușcați în februarie 2018, în timp ce jurnalistul se pregătea să publice o investigație transfrontalieră despre acte de corupție la nivel înalt și spălare de bani.

Delegația LIBE, formată din patru europarlamentari, va avea întâlniri cu președintele Slovaciei, cu prim-ministrul Slovaciei, cu miniștrii de Interne și Justiție, cu reprezentanți de rang înalt ai procuraturii și ai poliției și cu reprezentantul Europol în Slovacia.

Raportul misiunii va fi dezbătut în Parlamentul European.

Această misiune face parte dintr-o verificare mai largă a modului în care sunt protejați jurnaliștii de investigație în Europa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram