Curțile blocurilor din capitală s-au umplut de gropi. Mai mulți chișinăuieni din sectorul Botanică se plâng că din cauza drumurilor pline de găuri își distrug mașinile, dar și picioarele. Totodată pe alte porțiuni de drum, asfaltul au fost frezat, dar muncitorii nu se grăbesc să-l pună la loc, spun oamenii. În același timp, responsabilii din cadrul primăriei precizează că pentru a acoperi toate găurile este nevoie de vreo nouă miliarde de lei.

Așa sunt gropi și găuri. În general, de când locuiesc eu aici, de vreo 15-20 de ani, nimeni nu a reparat nimic”.

În mai multe curți ale blocurilor de pe strada Cuza-Vodă arată ca după bombardamente. Locuitorii blocurilor din preajmă spun că deși autoritățile au început reparația drumului de mai mult timp, lucrările sunt departe de a fi încheiate. Din acest motiv, le este greu să se deplaseze. Cel mai mult suferă șoferii și mamele cu cărucioare.

Foarte greu. Cu copil mic mai ales. Să sperăm că o să se termine în curând și o să putem să mergem bine”.

Drumurile sunt în reparație de mult timp, nu se finisează la timp. Cel mai complicat, mai ales când plouă, nu se observă unde este îndreptat, unde nu. Nu se știe când o să se finiseze pentru că deja vine noroiul înapoi și când o să pună asfaltul o să fie iarăși problema veche”.

În altă curte din apropiere situația este și mai dramatică. Aici pe unele porțiuni de drum asfaltul este găurit aproape în totalitate. Dacă vrei să eviți o groapă, nu poți, pentru dai imediat în alta.

Iată alaltăieri la ”liucul”acela am spart roata”.

Reparați drumurile ca să fim și noi mai aproape de Europa. Drumurile noastre sunt o rușine”.

-Tare greu merg. De aceea și stau aici pe loc. Plin de gropi. Cât încă mai mari le-ați făcut și când o să le astupe”.

În replică, șeful întreprinderii municipale „EXDRUPO” spune că asfaltul din zonă a fost frezat chiar ieri și că drumul va fi acoperit, din nou, săptămâna viitoare.

Ieri s-a terminat de frezat și astăzi echipa care frezează, finalizează în altă parte și trece la obiectivul respectiv, când diferența e o zi două, între un proces sau altul, asta este un proces normal tehnologic”, Adrian Boldurescu, director interimar „Exdrupo”.

Tot din cauza drumurilor rele, ieri un internaut l-a vizat, într-o postare pe Facebook, pe ministrul Economiei, Chiril Gaburici, pe care l-a rugat să intervină. Gaburici nu a ezitat să-i dea o replică. Într-un mod subtil, ministrul l-a redirecționat la primărie, pentru autoritatea publică locală este responsabilă de reparația și întreținere a drumurilor publice. Purtătorul de cuvânt al primăriei a declarat pentru TV8 că sunt acoperite cele mai adânci găuri, depistate în urma inspectării zonelor afectate. Pentru a nivela toate gropile din asfalt ar fi nevoie de vreo trei bugete anuale ale municipiului, ceea ce înseamnă în jur de nouă miliarde.