/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cazul Kuciak: Trei din opt suspecți au fost puși sub acuzare în legătură cu asasinarea jurnalistului de investigații slovac

28 septembrie 2018, ora 19:28

Cei trei învinuiți au fost reținuți în urma unei percheziții a poliției ce a avut loc ieri dimineață. Alte 5 persoane arestate au fost eliberate, conform unui purtător de cuvânt al Procuraturii. Ieri, poliția slovacă a postat pe Facebook că a reținut mai multe persoane suspectate de crime violente, dar fără a menționa despre ce caz este vorba. Jan Kuciak și logodnica sa au fost găsiți morți în casa în care locuiau cu 7 luni în urmă. La momentul asasinării, jurnalistul se pregătea să publice o investigație despre corupția din guvernul slovac și legături ale politicienilor cu mafia italiană. Asasinatul a declanșat în Slovacia cele mai masive proteste în stradă de la căderea comunismului.

Protestele s-au soldat cu demisia prim-ministrului și a ministrului de Interne, dar și a șefului poliției. O delegație a Parlamentului European se află zilele acestea în Slovacia pentru a verifica evoluția investigației. Din delegație face parte și europarlamentara – Monica Macovei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram