Premierul Pavel Filip s-a întâlnit la New York cu comisarul european Johannes Hahn. După întrevedere cei doi au venit cu câte un mesaj. În timp ce Filip scrie că a avut o discuție sinceră cu Hahn și că drumul R. Moldova este în Europa, comisarul anunță că a înmânat o listă de acțiuni care trebuie să fie luate urgent de către Guvern.

„Ca să fie clar, Uniunea Europeană rămâne singura noastră opțiune, singurul nostru plan. Am avut o discuție sinceră cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica de extindere și vecinătate, dar și un bun cunoscător al situației din țara noastră. Nu e ușor, avem urcușuri și coborâșuri, dar relația noastră cu UE este una de durată, una la care nu renunțăm. Locul nostru este în Europa”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de facebook.

În timp ce mesajul distribuit de Johannes Hahn este: „Am exprimat îngrijorarea foarte gravă a statelor membre ale UE și ale UE cu referire la statul de drept și regresul democratic al țării. Am înmânat o listă de acțiuni care urmează să fie luate urgent de către guvern”.

Amintim că, Premierul se află la New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU.