Un tânăr profesor se plânge pe o rețea socială că este amenințat și hârțuit, după ce săptămână trecută a adresat o scrisoare deschisă ministrului Educației, Monica Babuc. Acesta a precizat că la școala în care predă a fost invinuit că ar bate copiii și i s-a spus să-și dea demisia. Astăzi, profesorul a fost chemat la o discuție tet-a-tet cu Monica Babuc. Până la această oră atât profesorul, cât și purtătorul de cuvănt al ministerului nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne spune despre ce au vorbit aceștia.

Vasile Tătaru, profesor de franceză la liceul Academia Copiilor, a scris pe o rețea socială că directoarea instituției i-ar fi propus să se concedieze benevol. În postarea sa, tânărul dascăl spune că a fost acuzat de o mamă că i-a lovit copilul, acuzații pe care le respinge.

O doamnă a început să citească de pe o foaie învinuiri. Din partea Directoarei cu atâta mândrie am auzit o replică: „Asemenea lucruri se sancționează cu demisia pe bază de articol”. Am amuțit. Oare aceasta este mulțumirea pentru toate lucrurile frumoase pe care le fac? De ce v-ați permis să devin „bătăuș de copii” în fața atâtor părinți?”, se întreabă profesorul, Vasile Tătaru, profesor

Acesta leagă evenimente de scrisorea pe care a adresat-o cu o săptămână în urmă ministrului Educației, Monica Babuc, în care a criticat activitatea acesteia.

Conducerea liceului se răzbună. Apar plângeri pe care nu le-am văzut. Știu că doriți demisia mea. Mulțumesc, Monica Babuc și mulțumesc doamnă directoare pentru Reforme”, a mai scris dascălul.

Contactată de TV8, directoarea liceului a spus că a vorbit calm cu profesorul, dar a refuzat să ne ofere mai multe detalii despre rezultatul discuțiilor.

Profesorul de franceză a plecat acasă liniștit, am discutat astăzi amiabil. Noi avem sute de postări pe facebook în fiecare zi. Care-i problema școlii? Nu sunt lucruri adevărate, de aceea dacă nu vă supărați nu o să comentez”, Nina Harjan, directoarea Liceului Academia Copiilor

Între timp, părinții elevilor din acest liceu au lansat un demers către administrația școlii prin care cer directoarei să nu îl concedieze pe profesorul de franceză. Am contact mai mulți părinți pentru a le afla opinia față de acest caz, însă practic toți au refuzat de teama unei eventuale răzbunări din partea administrației. O singură mamă a accetat să vorbească.

Considerăm că domnul profesor nu este capabil de un asemenea comportament, deoarece îl cunoaștem de mai mulți ani ca un pedagog corect, onest și binevoitor, cu harul înnăscut de pedagog. Remarcăm că datorită lui, clasa noastră a 8-a B are un colectiv unit, reușita și disciplina s-au îmbunătățit și cel mai important copiii noștri îl iubesc foarte mult”, părinte

Din spusele ei, pe parcursul anilor nu a fost înregistrată vreo plângere în adresa profesorului. Mai mult, copiii țin foarte mult la acesta și speră că va continua să lucreze.

Eu niciodată nu am auzit el ca să-și permită vreo violență asupra elevilor, din spusele copilului cel puțin. Copilul meu chiar, am vrut să-i fac un schimb de școală, și el a spus, a motivat prin faptul numai că eu nu vreau fiindcă este domnul Vasile și eu mă simt foarte bine aici”, părinte

Săptămâna trecută, Vasile Tătaru s-a plâns Ministrei Educației pe o rețea de socializare de faptul că profesorii sunt nevoiți să lucreze mai mult cu hârtiile decât cu elevii. Acesta a fost susținut de sute de alți profesori, care au semnalat aceeași problemă.

Reporter: Diana Popa