Tânărul profesor, care se plângea recent pe o rețea de socializare că este amenințat și hărțuit după ce a adresat o scrisoare deschisă ministrului Educației, a reacționat după întâlnirea cu ministrul Monica Babuc. Pedagogul spune că își va continua protestul și îndeamnă profesorii „să salveze” sistemul de învățământ.

„Suntem aruncați în lupte de dezvinovățire la care nici nu ne-am fi gândit vreodată. Dar am sa protestez în continuare. (…) Profesori, trebuie de salvat sistemul nostru de învățământ. Scopul meu nu a fost să mă duc să apreciez reformele cuiva, scopul meu a fost să vorbesc despre drama mea pe care o trăiesc”, a scris Vasile Tataru pe o rețea de socializare.

De asemenea, în mesajul său profesorul a accentuat că nu-și va pierde niciodată demnitatea și încredearea pe care i-au oferit-o oamenii și că nu poate „accepta ceva de la actualul ministru al Educației”. „Nu m-am vândut nimănui. Era corect să port o discuție sinceră și fermă cu doamna Ministru Monica Babuc. Și nu regret acest pas. Și-i mulțumesc pentru inițiativă. Ce trebuia să fac? Să strig la doamna Ministru? Să o scuip? Nu-mi stă în caracter. Iertați-mă”, a spus Vasile Tataru.

Pedagogul a menționat că ministrul Educației i-a promis să țină cont de îngrijorările lui. De asemenea, profesorul și-a exprimat speranța că această întâlnire nu a avut loc în context electoral. „Sistemul de învățământ stă să se prăbușească. Nu știu cât de bune sunt aceste reforme dacă profesorii sunt la fel de triști. Ceva nu merge. E un pas mic. Și îmi doresc să fiu ascultat nu doar eu, ci toți profesorii. Ei sunt temelia unei națiuni. Pentru a ajunge la schimbări trebuie să acționăm, ceea ce presupune că trebuie să interacționăm cu persoanele care au putere de decizie”, a scris Vasile Tătaru.

Ministrul Monica Babuc a scris pe o rețea de socializare că tânărul profesor apreciază reformele pe care le promovează în educație. „Am avut ieri o întâlnire și o discuție bună cu profesorul Vasile Tataru (Basil Rimidado). Am încercat să aflu detalii despre dificultățile cu care se confruntă în activitatea sa de pedagog și am ajuns ambii la concluzia că acestea pot fi ușor depășite prin comunicare și buna cunoaștere a politicilor educaționale. Domnul profesor a apreciat reformele pe care le promovăm în educație, inclusiv debirocratizarea sistemului, și a fost plăcut surprins să se familiarizeze cu conținutul Nomenclatorului tipurilor de documentație școlară, care facilitează concentratrea timpului de munca a profesorului pentru munca cu elevii și pefecționarea sa profesională”, a scris Monica Babuc.

Reamintim că săptămâna trecută, Vasile Tătaru s-a plâns Ministrei Educației pe o rețea de socializare de faptul că profesorii sunt nevoiți să lucreze mai mult cu hârtiile decât cu elevii. Acesta a fost susținut de sute de alți profesori, care au semnalat aceeași problemă.