/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Elon Musk a acceptat să demisioneze din funcția de președinte al companiei Tesla

missing
30 septembrie 2018, ora 19:26

În cadrul acordului, care necesita aprobarea unei instanțe judiciare, Elon Musk va putea rămâne director general al companiei Tesla, dar trebuie să demisioneze în cel mult 45 de zile din funcția de președinte al Consiliului de administrație. Nu va avea dreptul să fie reales în această funcție timp de trei ani. Elon Musk și Tesla vor plăti și o amenda de 20 de milioane de dolari, scrie ziare.com.

Comisia pentru Garanții și Tranzacții financiare (SEC) l-a acționat în judecată pe Elon Musk în urmă cu două zile, sub acuzația că a indus în eroare investitorii. Procesul a fost intentat după ce Elon Musk a transmis prin Twitter, pe 7 august, că a obținut fondurile necesare pentru delistarea de la bursă a companiei Tesla și trecerea acesteia sub control privat prin cumpararea în cadrul unei tranzacții de 420 de dolari pe acțiune, un anună care a generat confuzie și a condus la creșterea valorii firmei pe piața bursieră. Însa Comisia pentru Garanții și Tranzacții financiare afirma că Elon Musk de fapt nu obținuse fondurile necesare.

Elon Musk a acceptat acordul de finalizare a litigiului „fără a recunoaște ori a nega acuzațiile formulate în plângerea Comisiei pentru Garanții și Tranzacții financiare”, conform documentelor judiciare.

Compania Tesla a acceptat să numească doi noi directori independenți și să înființeze o comisie care să monitorizeze comunicările oficiale ale lui Elon Musk.

Elon Musk catalogase procesul drept       „nejustificat”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram