Mișcarea de rezistență națională ACUM a protestat astăzi la Soroca. Liderii mișcării spun că prin acțiunile de protest luptă pentru valorile general-umane, pentru democrație și pentru respectarea drepturilor omului.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a declarat la protest că participanții la această mișcare vor merge în fiecare localitate din țară ca să le spună oamenilor ce se întâmplă la Chișinău și să le spună oamenilor despre abuzurile sistemului. „Suntem aici pentru a lupta în continuare pentru valorile general-umane, pentru democrație, pentru respectarea drepturilor omului, pentru a construi un stat care să se îngijească de proprii cetățeni și nu dimpotrivă, care să-i alunge din țară”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, liderul PAS a menționat că „regimul va pica foarte curând, deja se clatină și toți cei care continuă să facă jocul acestui regim să fie conștienți că vor trebui să răspundă pentru abuzurile pe care le comit împotriva propriilor cetățeni”.

Chiril Moțpan, secretar al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, a menționat că protestează pentru că își dorește o țară liberă de corupție, de slugi trădătoare. „Ne dorim o țară cu oameni demni, oameni care să muncească pentru pământul acesta, pentru cetățeni. Suntem aici ca să le spunem oamenilor cum trebuie să ne consolidăm ca să fim puternici și să scoatem țara din ghearele acestui căpcăun”, a spus Chiril Moțpan.

Sorocenii au venit cu pancarte: „Hoții de miliarde, la pușcărie”, „Aveți salariu tare gras, de ce furați ce-a mai rămas?”, „Soroca – oraș liber”.