Procurorul General Euduard Harunjen a expediat o scrisoare în adresa Președintelui Parlamentului Andrian Candu prin care îl informează că Procuratura Generală se află în imposibilitate de a da curs solicitării deputaților de a se prezenta în ședințele Plenare în legătură cu solicitarea deputaților de a prezenta detalii privind cauzele penale legate de  furtul miliardului. 

„În opinia Procuraturii, audierea în Plenul Parlamentului a Procurorului General și a procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție în legătură cu cauzele penal inițiate pe faptele de sustragere a mijloacelor financiare din sistemul bancar, nu este altceva decât o solicitare voalată a informației cu privire la evoluția acestor cauze, multe dintre ele pendinte. O atare situație este una inacceptabilă deoarece contravine principiilor universale de înfăptuire a justiției și de reglementare a rolului Procuraturii într-o societate democratică”, a scris Harunjen.

În același timp, el afirmă că consideră posibilă prezentarea de către directorul Centrului Național Anticorupție a unui raport cu date relevante și actuale despre activitatea Agenției Recuperarea Bunurilor Infracționale pe dimensiunea de recuperare a mijloacelor financiare fraudate din sistemul bancar.

Amintim că la ședința plenară din joi, 27 septembrie, solicitarea socialiștilor de a audia procurorul General și șeful CNA  în Parlament în legătură cu furtul miliardului și raportul Kroll a fost susținută de 52 de deputați. Astfel, audierea acestora a fost programată pentru ședința din 4 octombrie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!