/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ Harunjen i-a trimis o scrisoare lui Candu privind audierile în legătură cu furtul miliardului

missing
01 octombrie 2018, ora 11:04

„În opinia Procuraturii, audierea în Plenul Parlamentului a Procurorului General și a procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție în legătură cu cauzele penal inițiate pe faptele de sustragere a mijloacelor financiare din sistemul bancar, nu este altceva decât o solicitare voalată a informației cu privire la evoluția acestor cauze, multe dintre ele pendinte. O atare situație este una inacceptabilă deoarece contravine principiilor universale de înfăptuire a justiției și de reglementare a rolului Procuraturii într-o societate democratică”, a scris Harunjen.

În același timp, el afirmă că consideră posibilă prezentarea de către directorul Centrului Național Anticorupție a unui raport cu date relevante și actuale despre activitatea Agenției Recuperarea Bunurilor Infracționale pe dimensiunea de recuperare a mijloacelor financiare fraudate din sistemul bancar.

Amintim că la ședința plenară din joi, 27 septembrie, solicitarea socialiștilor de a audia procurorul General și șeful CNA  în Parlament în legătură cu furtul miliardului și raportul Kroll a fost susținută de 52 de deputați. Astfel, audierea acestora a fost programată pentru ședința din 4 octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram