Viitorii părinți din Tiraspol și Grigoriopol se vor putea bucura de a li se permite asistența perinatală. O Școală Perinatală a fost deschisă în incinta Centrului Mamei și Copilului din Tiraspol

O dată în săptămână la școală vor fi organizate sesiuni pentru gravide și partenerii care doresc să asiste la naștere. Doctorii le vor explica diferențele dintre nașterea naturală și cezariană și cum să aibă grijă de sine și de copil.

„Fiecare trimestru de sarcină vine cu noi senzații, emoții și uneori griji. Aici, femeile gravide vor recunoaște schimbările din organismul lor și împreună cu partenerii vor înțelege cum se dezvoltă copilul.”, menționează Lilia Onea, fondatoarea CICS.

Directoarea Centrului Mamei și Copilului din Tiraspol, Natalia Slepuha spune că lecțiile vor avea loc într-o atmosferă prietenoasă, familială, de aceea suntem convinși că aceste cursuri vor fi foarte populare.

O astfel de Școală și-a deschis ușile și la Criuleni.

Anual, peste 1.680 de femei nasc la Centrul Mamei și Copilului din Tiraspol. La Școala Perinatală trei specialiști vor răspunde la întrebările mamelor și taților: ginecologul, neonatologul și psihologul.

Școala Perinatală din Tiraspol a fost lansată datorită unui proiect implementat de Centrul pentru Informare și Comunicare în Sănătate, în parteneriat cu Centrul Mamei și Copilului din Tiraspol și Spitalul raional Criuleni. Colaborarea are loc în cadrul Programului finanțat de UE „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.