/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Un grup de manifestanți au cerut audierea SPPS despre pretinsele situații periculoase pe care le-ar crea în trafic

01 octombrie 2018, ora 19:32

Așteptările noastre sunt ca parlamentarii să cheme în audiență în ședință în plen Serviciul de Protecție și Pază de Stat și să întrebe ce s-a întâmplat de fapt în cazul accidentului președintelui Dodon, ce se întâmplă recent pe drumurile din țară”, Antonița Fonari, directoarea „Platformei pentru Cetățenie Activă”.

Cel mai recent caz în care ofițerii de la SPPS ar fi condus agresiv pe drumurile din țară a fost raportat de jurnalistul Vitalie Călugăreanu. Acesta povestește că s-a văzut nevoit să frâneze forțat atunci când o coloană oficială a trecut pe alături cu viteză excesivă, ocupând o bandă și jumătate.

Ei ne pun în situația de a alege, ori noi zburăm în parapet și murim singuri, sărind peste, ori noi intrăm în ei, pentru că nu avem altă soluție. Dacă în regulamentul lor scrie că ei trebuie să meargă pe o bandă și jumătate, atunci este un regulament tâmpit”, Vitalie Călugăreanu, jurnalist.

În fața manifestanților a ieșit deputatul Valeriu Ghilețchi.

Cât privește Serviciul de Protecție și Pază de Stat, ei într-adevăr au un regim aparte, doar că acest regim nu ar trebui să pună în pericol viața altor cetățeni. Eu voi transmite petiția și, în calitate de deputat, voi vedea ce interpelare va trebui făcută în acest sens”, Valeriu Ghilețchi, deputat PPEM.

La final, manifestanții au lăsat o coroană funerară în interiorul Parlamentului.

În așa fel încât să vadă acest mesaj toți parlamentarii și să pătrundă de rugămintea cetățenilor. Merci mult!

Cu un mesaj similar, protestatarii au mers și la Președinție. Aici însă, consilierul prezidențial, Maxim Lebedinschi, a refuzat coroana, primind doar petiția.

Nici instituția prezidențială, nici alte organe de stat nu pot să dea indicații privind modul de transportare a persoanelor aflate sub protecție de stat. În orice, caz mesajul este primit”, Maxim Lebedinschi, consilier al Președintelui.

Săptămâna trecută, zeci de șoferi s-au plâns pe rețele sociale despre pretinsele abuzuri comise de către ofițerii de la SPPS în trafic. Ultimul accident cu implicarea coloanelor oficiale a avut loc în urmă cu aproape o lună, când un camion a lovit în plin mașină cu președintele Igor Dodon și ofițerilor de pază.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram