/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Reporterilor TV8 și Jurnal TV li s-a interzis accesul la briefingul organizat de PDM

missing
02 octombrie 2018, ora 11:43

În timp ce reporterului TV8 deja a patra oară nu i s-a permis să intre, astăzi, 2 octombrie, nici reporterului de la postul Jurnal TV nu i s-a permis să intre la breafing. Motivul pentru care s-a refuzat accesul jurnaliștilor este politica editorială a posturilor.

Amintim că, experții spun că, astfel, formațiunea încalcă legislația din domeniul mass-media.

„A fost o îngrădire a dreptului de acces la informație a instituției mass-media. Or, mass-media conform legislației actuale și în particular a legii cu privire la libertatea de exprimare prevede că mass-media are sarcina de a informa publicul asupra problemelor de interes public. Or, statul garantează libertatea de exprimare a mass-mediei. Totuși mass-media este câinele de pază a democrației și această sarcină nu poate fi exercitată eficient fără un anumit grad de flexibilitate acordată libertății de exprimare a mass mediei”, Tatiana Puiu, jurist, coordonatoare de proiecte „Freedom House” în Molodova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram