Vești proaste pentru o parte dintre moldovenii cu cetățenie română, aflați în Marea Britanie. Șefa guvernului de la Londra a anunțat astăzi modificarea legislației privind imigrația în Regatul Unit. Noile reglementări vor intra în vigoare după ce țara va ieși din Uniunea Europeana, eliminând, astfel, libera circulație a cetățenilor europeni.

Politica de migrație pe care o anunțăm astăzi se încadrează în votul referendumului și preia controlul granițelor noastre. Aceasta presupune că punem capăt liberei circulații odată și pentru totdeauna și pentru prima dată în decenii, guvernul Marii Britanii va fi cel care va decide cine și în ce număr poate veni în Regatul Unit. Și da, acest sistem va fi bazat pe abilități, nu pe proveniență, ci pe faptul cum poate cineva să contribuie la economia noastră.

Potrivit viitoarelor reglementări, persoanele care vor dori să se stabilească în Marea Britanie vor trebui să certifice un anumit nivel de venit, pentru a garanta că nu ocupă locuri de muncă pentru care ar putea fi recrutaţi cetăţeni britanici. Vizele pentru studenţi nu vor fi supuse aceloraşi criterii.

Cetăţenii Uniunii Europene sunt în prezent liberi să se stabilească şi să lucreze în Regatul Unit, o situaţie care urmează să se încheie la sfârşitul perioadei de tranziţie post-Brexit, în decembrie 2020, în cazul unui acord între Londra şi Bruxelles.

După întrevederea pe care a avut-o astăzi cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, aflat într-o vizită oficială la Bucureşti, premierul României a declarat că România tratează cu o atenție deosebită dosarul Brexit, având în vedere comunitatea românească semnificativă din Marea Britanie.

Viorica Dăncila a mai precizat că, la nivel intern, România a început pregătirile încă de la începutul procesului de negociere, menționând că autoritățile de la București sunt pregătite să gestioneze orice scenariu posibil al negocierilor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!