/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Audierile parlamentare privind furtul miliardului au fost amânate

03 octombrie 2018, ora 16:49

În plenul Parlamentului vor prezenta rapoarte Centrul Național Anticorupție și Banca Națională a Moldovei.

Precizăm că, directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, a cerut Președintelui Parlamentului amânarea audierilor parlamentare pe tema fraudei bancare. Motivul invocat de Zumbreanu este faptul că echipa managerială a CNA este activ implicată în activitatea de evaluare pe care o desfășoară în această perioadă misiunea Moneyval. Având în vedere că șeful CNA este numit în funcție prin votul Parlamentului, Zumbreanu își declară disponibilitatea de a veni la raport în oricare altă zi pe care o va decide plenul.

Iar, Procurorul General Euduard Harunjen a expediat o scrisoare în adresa Președintelui Parlamentului Andrian Candu prin care îl informează că Procuratura Generală se află în imposibilitate de a da curs solicitării deputaților de a se prezenta în ședințele Plenare în legătură cu solicitarea deputaților de a prezenta detalii privind cauzele penale legate de furtul miliardului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram