Audierile parlamentare privind acțiunile întreprinse de autorități pentru recuperarea miliardului furat din sistemul bancar vor avea loc săptămâna viitoare. Decizia a fost luată de Biroul permanent, convocat, miercuri, în ședință.

În plenul Parlamentului vor prezenta rapoarte Centrul Național Anticorupție și Banca Națională a Moldovei.

Precizăm că, directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, a cerut Președintelui Parlamentului amânarea audierilor parlamentare pe tema fraudei bancare. Motivul invocat de Zumbreanu este faptul că echipa managerială a CNA este activ implicată în activitatea de evaluare pe care o desfășoară în această perioadă misiunea Moneyval. Având în vedere că șeful CNA este numit în funcție prin votul Parlamentului, Zumbreanu își declară disponibilitatea de a veni la raport în oricare altă zi pe care o va decide plenul.

Iar, Procurorul General Euduard Harunjen a expediat o scrisoare în adresa Președintelui Parlamentului Andrian Candu prin care îl informează că Procuratura Generală se află în imposibilitate de a da curs solicitării deputaților de a se prezenta în ședințele Plenare în legătură cu solicitarea deputaților de a prezenta detalii privind cauzele penale legate de furtul miliardului