/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/DOC/ Detalii noi despre compania care a cumpărat Air Moldova. Când a fost fondată și de cine

missing
03 octombrie 2018, ora 10:24

Potrivit bizzer.md, un site care prezintă date privind întreprinderile înregistrate în Moldova, Civil Aviation Group SRL a fost înregistrată la 23 august 2018, deci practic cu puțin peste o lună înainte de a fi declarată câștigătoare a concursului de privatizare. Adresa juridică a companiei este în Chişinău, sec. Centru, str. Vlaicu Pîrcălab, 63. Adresa indicată este așa numitul Sky Tower o clădire unde își au oficiile mai multe companii.

Compania este fondată de trei entități:

– Blue Air Aviation S.A o companie română de aviație privată, de tip hybrid, cu sediul în București. Baza principală a companiei este Aeroportul Internațional Henri Coandă (OTP), principalul aeroport al Bucureștiului. Aceasta a fost fondată în 2004 și deține o cotă de 21% din piața română.

Ianovici Andrei care este coproprietar al Companiei aeriene AMS Airlines Air Charter (Georgia), iar în Moldova se mai regăsește în calitate de fondator la alte trei companii: Societatea Comercială AERGRUP-ITA S.R.L fondată în 2004, Societatea cu răspundere limitată “SAAS-CLUB” fondată în 2000 și Societatea cu Răspundere Limitată AIR JET COMPANY creată împreună că Melnik Serghei, la șapte zile distanță după înregistrarea Civil Aviation Group SRL, pe 30 august 2018.

Melnik Serghei are calitatea de fondator în două companii – AIR JET COMPANY și Civil Aviation Group SRL. Melnik este originar din R. Moldova, dar locuiește și activează în Statele Unite ale Americii. Este expert financiar și președinte al unei companii de consultanță din SUA. De asemenea, el este unul dintre persoanele care a candidat la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

Conducătorul companiei este Pomers Dzintars el este și conducătorul companiei AIR JET COMPANY, care a fost fondată de Melnik și Ianovici la șapte zile distanță de la crearea Civil Aviation Group SRL. În trecut Dzintars a fost director al Aeroportului Internațional din Riga.

Precizăm că tranzacția de cumpărare a Air Moldova depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, care investitorul s-a obligat să le achite.

Conform Strategiei de dezvoltare a Companiei Air Moldova, Civil Aviation Group SRL urmează să lanseze șapte rute noi până la finele anului 2019 şi patru rute noi în 2020. În 2021 este preconizată deschiderea zborurilor pe distanțe lungi către SUA, Canada, China şi zborurilor pe distanțe medii. În plus, este planificată creșterea frecvențelor pe o serie de destinații existente. Activitățile respective se vor baza pe fluxurile reciproce de trafic de călători între țările CSI şi europene, transformând astfel Aeroportul Chișinău într-un hub internațional de aviație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram